در عصر رقابتي حاضر، مديريت فرآيندهاي كسب و كار توانسته است با ايجاد مزيت رقابتي در بين سازمانها، جايگاه ويژهاي در بين راهكارهاي سازماني پيدا كند.
با توجه به اينكه محصولات و خدمات هر سازمان با جريان فرآيندهاي آن سازمان، ايجاد شده و به مشتريان ارائه ميگردد؛ اهمیت مکانیزه نمودن فرآیندهای سازماني به منظور حفظ یا بهبود جایگاه رقابتی آن ها دو چندان شده است.
خودكارسازي فرآيندها و استفاده از متدولوژي استاندارد براي طراحي آنها در سازمانهاي بزرگ به دستيابي اهداف راهبردي كسب و كار منجر ميگردد.
به اعتقاد صاحب نظران حوزه فرآیند، کيفيت فرايندهاي کسب و کار، مترادف با کيفيت محصولات و خدمات سازمان است. از اينرو سازمانها جهت کسب رضايت مشتریان ناگزير ميبايست به کيفيت فرآيندهاي خود اهميت دهند.
بنابراين اغلب سازمانها به استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات روی آورده تا از این طریق علاوه بر سرعت بخشیدن به فرآیندها تا حد ممکن آنها را بهبود بخشند.
استفاده از این ابزارها، علاوه بر مدیریت گردش کار فرآیند های سازمان، امکان یکپارچه نمودن، مدیریت و پایش فرآیندها را نیز فراهم ساخته و این امکان را برای سازمانها فراهم میسازند که تمام چرخه حیات فرایندها را از زمان تعریف و مدلسازی تا زمان اجرا و بهینه سازی، تحت ابزارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات مدیریت کنند.